Aggression Replacement Training

Word boosheid de baas

‘Boosheid de baas worden? Dat is pas echte power.’

Bij Krachtkompas bieden we een op maat gemaakte Aggression Replacement Training (ART) aan, ontworpen om jongeren en volwassenen met agressie- en gedragsproblematiek te ondersteunen. Deze bewezen methode richt zich op het versterken van sociale vaardigheden, het beheersen van boosheid en het ontwikkelen van moreel redeneren. Wat ons uniek maakt, is dat wij deze training combineren met sport en spel, waardoor deelnemers niet alleen leren in een theoretische setting, maar ook actief oefenen in een dynamische, praktijkgerichte omgeving. Voor zover bekend zijn wij de enige organisatie die ART op deze manier aanbiedt.

aggression replacement training

Voor wie is ART geschikt?

ART is bedoeld voor jongeren en volwassenen die moeite hebben met: 

  • Impulscontrole, zoals snel boos worden of agressief reageren. 
  • Het oplossen van conflicten door een tekort aan sociale vaardigheden. 
  • Het respecteren van normen en waarden, met name in situaties die frustratie oproepen. 

De training biedt deelnemers praktische tools om constructiever te reageren op uitdagende situaties in hun persoonlijke leven, op school, op het werk of in sociale interacties. 

Unieke kenmerken van ART bij Krachtkompas:

  • Combinatie met sport en spel: Deelnemers oefenen de geleerde vaardigheden op een actieve manier, wat de toepassing in het dagelijks leven vergemakkelijkt. 
  • Persoonlijke aanpak: De trainingen worden afgestemd op de behoeften en doelen van de deelnemers. 
  • Inspirerende locatie: Onze prachtige locatie in Den Helder biedt een veilige en stimulerende omgeving met ruimte voor ontspanning, sport en spel. 
  • Praktische toepasbaarheid: Deelnemers leren vaardigheden die direct inzetbaar zijn in hun dagelijks leven, met nadruk op zelfcontrole, sociale interacties en probleemoplossing. 

De drie pijlers van ART:

  1. Sociale vaardigheidstraining: Het aanleren van positief sociaal gedrag via modeling, rollenspellen en positieve bekrachtiging. 
  2. Boosheidcontrole: Het herkennen van triggers en lichamelijke signalen, en het toepassen van ontspanningstechnieken en zelfcontrole in uitdagende situaties. 
  3. Moreel redeneren: Het stimuleren van empathie en verantwoordelijkheid door middel van groepsdiscussies en morele dilemma’s. 
individuele begeleiding

Met Aggression Replacement Training (ART) bij Krachtkompas bieden we deelnemers de kans om sterker, zelfverzekerder en socialer te worden, met een focus op een constructieve en positieve toekomst. 

Contact opnemen

Wil je meer weten of ART inzetten voor jouw traject? Neem gerust contact met ons op! 

Ook interessant voor jou

Training Sociale Vaardigheden

Deze training helpt deelnemers bij het ontwikkelen en versterken van belangrijke sociale vaardigheden die hen beter voorbereiden op de uitdagingen van het dagelijks leven.

Lees verder

Ouderbegeleiding

Ouderbegeleiding bij Krachtkompas helpt ouders om beter om te gaan met vragen en uitdagingen rondom hun kinderen of de opvoeding. Deze begeleiding biedt ouders inzichten en praktische handvatten om beter te begrijpen wat er speelt bij hun kind(eren) en hoe ze hier het beste mee om kunnen gaan.

Lees verder

Begeleide Omgang

Begeleide Omgang biedt ondersteuning aan gescheiden ouders bij het organiseren van veilige contactmomenten met hun kinderen.

Lees verder

Individuele begeleiding

Krachtkompas pakt het anders aan. Geen wekelijkse gesprekken waarbij je tegenover elkaar zit, maar samen kickboksen of fitnessen. De sport is daarbij geen doel, maar juist een middel om contact te maken.

Lees verder

Biedt Krachtkompas ook ondersteuning aan jongens bij het vinden van een baan?

- Absoluut! Bij Krachtkompas geloven we in het empoweren van jongens op alle gebieden van hun leven, inclusief hun professionele ontwikkeling. We hebben een uitgebreid netwerk en bieden ondersteuning bij het zoeken naar een baan, het opstellen van een CV, het voorbereiden op sollicitatiegesprekken en meer. Naast het behalen van andere persoonlijke doelen kan het hebben van een baan een positieve stimulans zijn in leven van de jongere. En voor het geval de jongere om wat voor reden dan ook niet naar school gaat; lang thuis zitten is voor niemand goed. Een baantje kan hierbij helpen.

Kun je meer vertellen over de faciliteiten op locatie voor jongens tussen 8 en 18?

- Natuurlijk! Onze locatie is speciaal ontworpen om jongens een diverse en stimulerende omgeving te bieden. We beschikken over een eigen gym en kickboksruimte, waar jongens actief kunnen zijn en hun energie kwijt kunnen. Daarnaast hebben we een gamehoek voor ontspanning en plezier, en gespreksruimtes waar we werkvormen kunnen uitvoeren om samen te werken aan persoonlijke doelen. Zo kunnen we zowel fysieke als mentale groei ondersteunen.

Hoe helpen activiteiten bij het ondersteunen van jongeren?

- Door activiteiten te koppelen aan specifieke thema’s, zoals ‘controle’, kunnen jongeren waardevolle lessen leren. Dit thema is relevant zowel binnen kickboksen als in het dagelijks leven.

Klinkt interessant?