Begeleide Omgang

De basis voor sterke relaties

’Een positieve omgang legt de basis voor sterke relaties en een hoopvolle toekomst.’ 

Begeleide Omgang biedt ondersteuning aan gescheiden ouders bij het organiseren van veilige contactmomenten met hun kinderen. Het doel is om een stabiele en rustige omgeving te creëren waarin ouder en kind zonder zorgen tijd met elkaar kunnen doorbrengen. Deze begeleiding wordt verzorgd door een ervaren professional, die het proces begeleidt en mogelijke spanningen helpt verminderen.

Bij Begeleide Omgang staat maatwerk centraal. De aanpak wordt volledig afgestemd op de specifieke behoeften van het gezin, zodat iedereen zich gehoord en ondersteund voelt.  

Begeleide Omgang

Waarom kiezen voor Begeleide Omgang bij Krachtkompas?

Bij Krachtkompas zorgen we voor een aanpak die niet alleen flexibel en professioneel is, maar ook uniek door onze faciliteiten en visie:

  • Flexibiliteit: We begrijpen dat het leven niet altijd binnen kantoortijden past. Daarom bieden we mogelijkheden voor begeleide omgang in de avonden, weekenden en zelfs met ondersteuning bij vervoer.
  • Uitzonderlijke locatie: Onze locatie in Den Helder biedt een ideale omgeving voor deze begeleiding. Met faciliteiten zoals een speelruimte, sportmogelijkheden, een lounge, tafeltennis en een gezellige huiskamer, voelen ouders en kinderen zich meteen op hun gemak. Dit draagt bij aan een ontspannen en positieve sfeer tijdens de contactmomenten.
  • Persoonlijke aanpak: Elke situatie is uniek. Wij passen onze begeleiding aan op de specifieke behoeften van het gezin, met aandacht voor zowel de ouders als het kind.

Voor wie is Begeleide Omgang bedoeld?

Begeleide Omgang is bedoeld voor gezinnen die na een scheiding tegen uitdagingen aanlopen in de communicatie of omgang. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin spanningen, conflicten of praktische belemmeringen het contact tussen ouder en kind bemoeilijken. Onze begeleiding biedt een neutrale en ondersteunende setting, zodat de band tussen ouder en kind op een veilige manier kan worden versterkt.

Hoe werkt Begeleide Omgang bij Krachtkompas?

Bij aanvang van de begeleiding starten we met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek brengen we samen de behoeften, wensen en doelen van het gezin in kaart. Op basis hiervan stellen we een begeleidingsplan op dat volledig is toegespitst op de situatie. Tijdens de begeleide omgangsmomenten is altijd een ervaren professional aanwezig om te zorgen voor een soepel verloop en om eventuele spanningen weg te nemen.

Vergoeding

Met een geldige verwijsbrief of beschikking wordt ouderbegeleiding bij Krachtkompas vaak vergoed. Wij helpen u graag bij het regelen van de benodigde documenten.

Neem contact op

Herken jij jezelf in deze situatie? Neem dan vooral contact op, zodat je kind(eren) en jij elkaar in een veilige en neutrale omgeving kunnen zien.

Ook interessant voor jou

Aggression Replacement Training

Bij Krachtkompas bieden we een op maat gemaakte Aggression Replacement Training (ART) aan, ontworpen om jongeren en volwassenen met agressie- en gedragsproblematiek te ondersteunen.

Lees verder

Training Sociale Vaardigheden

Deze training helpt deelnemers bij het ontwikkelen en versterken van belangrijke sociale vaardigheden die hen beter voorbereiden op de uitdagingen van het dagelijks leven.

Lees verder

Ouderbegeleiding

Ouderbegeleiding bij Krachtkompas helpt ouders om beter om te gaan met vragen en uitdagingen rondom hun kinderen of de opvoeding. Deze begeleiding biedt ouders inzichten en praktische handvatten om beter te begrijpen wat er speelt bij hun kind(eren) en hoe ze hier het beste mee om kunnen gaan.

Lees verder

Individuele begeleiding

Krachtkompas pakt het anders aan. Geen wekelijkse gesprekken waarbij je tegenover elkaar zit, maar samen kickboksen of fitnessen. De sport is daarbij geen doel, maar juist een middel om contact te maken.

Lees verder

Biedt Krachtkompas ook ondersteuning aan jongens bij het vinden van een baan?

- Absoluut! Bij Krachtkompas geloven we in het empoweren van jongens op alle gebieden van hun leven, inclusief hun professionele ontwikkeling. We hebben een uitgebreid netwerk en bieden ondersteuning bij het zoeken naar een baan, het opstellen van een CV, het voorbereiden op sollicitatiegesprekken en meer. Naast het behalen van andere persoonlijke doelen kan het hebben van een baan een positieve stimulans zijn in leven van de jongere. En voor het geval de jongere om wat voor reden dan ook niet naar school gaat; lang thuis zitten is voor niemand goed. Een baantje kan hierbij helpen.

Kun je meer vertellen over de faciliteiten op locatie voor jongens tussen 8 en 18?

- Natuurlijk! Onze locatie is speciaal ontworpen om jongens een diverse en stimulerende omgeving te bieden. We beschikken over een eigen gym en kickboksruimte, waar jongens actief kunnen zijn en hun energie kwijt kunnen. Daarnaast hebben we een gamehoek voor ontspanning en plezier, en gespreksruimtes waar we werkvormen kunnen uitvoeren om samen te werken aan persoonlijke doelen. Zo kunnen we zowel fysieke als mentale groei ondersteunen.

Hoe helpen activiteiten bij het ondersteunen van jongeren?

- Door activiteiten te koppelen aan specifieke thema’s, zoals ‘controle’, kunnen jongeren waardevolle lessen leren. Dit thema is relevant zowel binnen kickboksen als in het dagelijks leven.

Klinkt interessant?